karipap malas
kalau sebelum nih, z dh tunjuk cara2 buat karipap malas dia, so this time sy nak show off my version of karipap malas. saya ubah sedikit ikut citarasa sendiri, but the idea is still there iaitu 'malas'.
malas yang pertama: buat sebeso2 alam dan setebal2 pastry. (ingatkan nk buat seketul jer, tp papan canai tuh x cukup beso)
malas yang kedua: pakai inti serunding readymade.(tganu mari).kalau xde bole guna scramble egg.
malas yang ketiga: kelim pakai garfu jer
malas yang pertama: buat sebeso2 alam dan setebal2 pastry. (ingatkan nk buat seketul jer, tp papan canai tuh x cukup beso)
malas yang kedua: pakai inti serunding readymade.(tganu mari).kalau xde bole guna scramble egg.
malas yang ketiga: kelim pakai garfu jer
punya la beso n tak standard saiznyer
selepas dipotong kecik2, senang ank2 nak makan
cara2:
1.bhgian dough tuh sy guna tepung gandum, sedikit garam dan minyak masak yang sedang panas membara serta air
2.selepas uli, canaikan dengan roller
3.bubuh inti, tarik one side
4. guna pisau untuk buat bentuk rectangle
5.kelim dengan garfu
nih breakfast pagi sabtu lepas, kena pikir something yang simple n cepat sebab customer dah tunggu depan tv gara2 tukang masak bangun lambat.
p/s: tq z sbb bagi idea, so lepas nih jangan sedih2 lagi..
Comments
teruskan usaha memasak anda ayu! ganbatte..
x yah ler buat, bli jer singgit 3! kalu kat ayer hitam, singgit dpt 4 tau....kalu mcm tuh x blk modal buat sndri.
arigatou ne..
thanx ayu, you made my day :)
you're most welcome!